9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSocialSocietateCum se face scrisoarea de intenție?

Cum se face scrisoarea de intenție?

La prima vedere, o scrisoare de intenție este doar un banal lucru simplu, de care trebuie să ținem cont pentru că … așa ne sfătuiesc specialiștii din domeniul recrutării. În realitate, dacă vei reuși să treci peste rutină și aprecierile prietenilor care le știu pe toate, însă nu suficient de bine, o scrisoare de intenție redactată întocmai cu dorințele tale, va reuși cu succes să te scoată mult în evidență. De aici până la obținerea postului mult dorit, nu mai este decât un pas, poți fi sigur de acest lucru.

            Este plictisitoare?

Majoritatea persoanelor susțin faptul că o scrisoare de intenție nu este numai un lucru lipsit de importanță, este chiar un lucru plictisitor pe care evită, în general, să îl facă. Nu trebuie să redactezi scrisoarea de intenție într-o singură zi și ia în calcul faptul că, aceasta nu trebuie să conțină sute de pagini.

O agentie de recrutare profesională va rămâne plăcut impresionată, atunci când va citi, pe scurt, cele mai importante succese profesionale pe care le-ai avut până acum, precum și planurile tale ambițioase de viitor. Idealurile tale, cursurile pe care dorești să le urmezi, principiile pe bază cărora îți construiești cariera, ceea ce îți dorești de la viitorii angajatori sunt alte lucruri de care firmele de recrutare sunt interesate, la fel și angajatorii.

            Ce conține?

O scrisoare de intenție, nu trebuie să depășească mai mult de jumătate de pagină sau cel mult o pagină întreagă. În general, specialiștii HR recomandă ca aceasta să conțină cel mult 4 paragrafe.

În paragraful introductiv va trebui să menționezi motivul pentru care trimiți scrisoarea de intenție, postul care te interesează și sursa de unde ai obținut informația. Dacă nu vizezi un loc de munca anume, atunci va trebui să te axezi aici pe domeniul în care dorești să lucrezi și anumite lucruri de care ești interesat, în mod expres.

În următorul paragraf va trebui să apară pe scurt, experiența ta dobândită de-a lungul timpului, cursurile la care ai participat, atuurile tale în ceea ce privește meseria către care îți îndrepți atenția, idei interesante pentru dezvoltarea companiei cu care dorești să colaborezi, etc.

Un alt paragraf trebuie să conțină calitățile tale importante, numele persoanelor care te pot recomanda, alte lucruri care te pot susține drept o alegere bună pentru companie. În ultimul paragraf pe care o scrisoare de intentie de succes trebuie să îl conțină, nu uita să mulțumești persoanei căreia îi este adresată pentru timpul și atenția care ți-au fost acordate și nu uita să soliciți și un răspuns ferm din partea companiei căreia îi este adresată. Menționează datele de contact și ora la care poți fi contactat, de asemenea.

Întotdeauna se menționează numele, prenumele, adresa și numărul de telefon. Scrisoarea de intenție trebuie semnată și, mai ales, datată. Citește multe materiale informative despre metodele care îți cresc în mod simțitor șansele de angajare într-o companie puternică și tot ce ține de felul în care trebuie să te prezinți la un interviu, felul în care trebuie să îți întocmești un CV atrăgător, întrebări care trebuie puse în mod obligatoriu angajatorului, etc.

Articol publicat de Organic: Agentie SEO & Content Marketing

Cele mai citite

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Taiwanul mulțumește Statelor Unite pentru ajutorul militar de 2 miliarde USD

Guvernul din Taiwan a mulțumit Statelor Unite pentru ajutorul militar de circa 2 miliarde de dolari care a fost aprobat de Congres. Pachetul de ajutor...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă