26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialSocietateCum să alegi cel mai bun scaun de masă pentru copilul tău

Cum să alegi cel mai bun scaun de masă pentru copilul tău

Scaunul înalt este una dintre piesele de mobilier în care de obicei investim cel mai mult timp, cântărind toate caracteristicile sale pentru a o alege pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor noastre. Cu toate acestea, oferta este atât de mare, iar modelele sunt atât de diverse, încât este vital să se țină cont de aceste puncte fundamentale (dincolo de aspectul său), pentru ca copilul să se poată hrăni într-un mod confortabil și sigur.  Trebuie să cunoasteți mici lucruri despre scaun de masa bebe înainte de a achiziționa unul.

Copilul trebuie să stea la un unghi de 90 de grade, adică fără să se încline

Copilul nu trebuie să se încline niciodată când mănâncă, deoarece crește posibilitatea de a se sufoca, mai ales când sunt foarte mici și pot rămâne bucăți mici în gură care pot obstrucționa căile respiratorii atunci când le întindem pe spate. În mod implicit, unghiul scaunului înalt nu ar trebui să poată fi schimbat.

Masa sau tava ar trebui să fie la înălțimea coatelor

Confortul copilului este un aspect fundamental pentru ca acesta să poată câștiga autonomie atunci când mănâncă. De aceea trebuie să vă puteți sprijini coatele pe masă sau pe tava încorporată, deoarece astfel veți putea descurca fără probleme alimentele.

Trebuie să fie stabil

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui scaun înalt este stabilitatea acestuia: adică nu trebuie să poată fi demontat, înclinat cu mișcările copilului sau să se deplaseze înapoi dacă este împins de la masă sau de la alt obiect din apropiere.

Trebuie să aibă suport pentru picioare

A avea picioarele susținute oferă stabilitate și siguranță copiilor, așa că este foarte recomandat ca scaunul înalt să aibă această piesă.

Ar trebui să fie confortabil pentru copil

Ai observat cât de incomod este să mănânci când ne așezăm pe un scaun de plastic? Ei bine, același lucru se întâmplă și cu bebelușii, așa că alegeți unul care are atât spătarul, cât și scaunul căptușit.

Trebuie să aibă un sistem de siguranță

Un alt punct foarte important de reținut este că bebelușul trebuie să fie în siguranță în orice moment: de aceea scaunul înalt trebuie să aibă un sistem de reținere precum ham sau bară care să împiedice bebelușul să alunece de-a lungul fundului sau să poată stai in picioare.picior.

Ar trebui să fie ușor de curățat

Scaunul inalt este una dintre piesele de mobilier care necesita curatare permanenta, asa ca este esential ca acesta sa se poata realiza cu usurinta.

Alte caracteristici

Există și alte caracteristici care, deși nu sunt esențiale, pot face un pic mai ușoară hrănirea bebelușului. Unii dintre ei pot fi având roți pentru a-l putea transporta dintr-un loc în altul, având un coș pentru a lăsa prosoape și jucării, având o tavă detașabilă, adică pliabilă, compactă, evolutivă sau capabilă să-l așeze la diferite înălțimi. Este important să rețineți că nu toate au de toate, așa că o idee bună este să facem o listă cu condițiile noastre esențiale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă