Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sibiu, întreruperea apei potabile în mai multe localități, pusă pe seama defrișărilor ilegale

Furnizarea apei potabile a fost întreruptă marţi şi în localitatea sibiană Tilişca, din cauza turbidităţii crescute, după ce alte câteva mii de consumatori din localităţile Sălişte şi Vale au rămas de asemenea fără apă la robinete în cursul dimineţii.

Share

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 27.03.2018 - 16:25

"A fost sistată furnizarea apei potabile şi în localitatea Tilişca deoarece apa la sursă continua sa prezinte turbidităţi crescute. În cursul zilei de luni, 26 martie a.c., apa pârâului Tilişcuţa, care alimentează cu apă brută Uzina Tilişca, a prezentat un grad mare de încărcare cu mâl, urmare a exploatărilor forestiere din amonte.

În cursul după-amiezii de ieri, 26 martie a.c., a fost sistată furnizarea apei în localităţile Tilişca, Galeş şi, parţial, în oraşul Sălişte. După o serie de manevre executate în sistem, s-a reuşit restabilirea furnizării în Tilişca şi Galeş, însă, în această dimineaţă, a fost oprită furnizarea pentru toţi abonaţii din Sălişte şi localitatea Vale", potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES:

SC Apă Canal SA Sibiu acuză Ocolul silvic "Valea Cibinului" că a tăiat arbori, "fără protecţia cursurilor de apă".

"În momentul de faţă se încearcă stabilirea cu exactitate a cauzelor ce au dus la periclitarea funcţionării întregii Uzine de apă Tilişca, din primele cercetări rezultând faptul că sunt executate lucrări de exploatare forestieră de către Ocolul silvic 'Valea Cibinului', fără respectarea normelor cu privire la protecţia cursurilor de apă şi fără înştiinţarea prealabilă a operatorului public de servicii de alimentare cu apă, SC 'Apa Canal' SA Sibiu", susţin cei de la societatea care furnizează apa la Sălişte şi Vale.

Societatea de apă din Sibiu spune că "este nevoită să efectueze o serie de lucrări de decolmatare şi igienizare a liniei de tratare şi a rezervoarelor de înmagazinare a apei, lucrări ce presupun atât cheltuieli suplimentare, cât şi imposibilitatea asigurării serviciului în cele două localităţi, conform obligaţiilor contractuale", citează AGERPRES.

Comentarii

loading...