Foto: Arhivă

Senatul dezbate Ordonanța pentru mărirea alocațiilor. Comisia de muncă deja a respins-o

Plenul Senatului dezbate, marți, Ordonanța de Urgență prin care Cabinetul Orban vrea să mărească alocațiile pentru copii cu 20 la sută de la data de 1 septembrie 2020.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 11.08.2020 - 15:06

Comisia pentru Muncă din Senat a dat deja un aviz negativ (cu caracter consultativ) asupra acestei Ordonanțe de Urgență, iar plenul Senatului urmează să voteze, marți după-amiază, pentru aprobarea prin lege a acestei OUG sau, dimpotrivă, pentru respingerea Ordonanței de Urgență.

Amintim că, după ședința de Guvern din 29 iulie, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunțase că există un proiect de OUG care prevede dublarea etapizată a alocaţiilor pentru copii, și că prima etapă de majorare este de 20 la sută, de la data de 1 septembrie. Această majorare de 20 la sută ar urma să se aplice alocațiilor cuvenite pentru luna august 2020. În final, anul viitor, după mai multe etape de majorare, alocațiile ar ajunge la o valoare dublă față de cea actuală.

Indiferent ce va vota, marți, plenul Senatului, decizia finală asupra acestei OUG de majorare a alocațiilor se va lua în Camera Deputaților, care este Cameră decizională.

Comentarii