Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Se pregătește o nouă lege de apărare împotriva incendiilor

Proiectul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind modificarea şi completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor se află în dezbatere publică, a anunţat, luni, Ministerul Afacerilor Interne.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2018 - 16:21

Potrivit textului proiectului de Ordonanță de Urgență, modificarea şi completarea legii privind apărarea împotriva incendiilor se impun în momentul de faţă ca urmare a faptului că au rămas neautorizate un număr mare de obiective atât în sfera privată, cât şi în cea a instituţiilor publice.

De asemenea, prevederile actuale ale legii nu sunt corelate cu cele ale regulamentelor europene, iar unele aspecte care vizează exercitarea autorităţii de stat, prin activităţi de avizare, autorizare sau constatare şi sancţionare a contravenţiilor, necesită o clarificare a textului normativ.

Alte prevederi actuale impun sau conduc la menţinerea unei "poveri administrative în mod inutil, aşa cum este obligaţia, nediferenţiată, a instituţiilor publice de a angaja un cadru tehnic cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor".

Comentarii

loading...