Foto: Arhivă

Școlile rămân închise în București și în șapte județe, în zilele de 1 și 2 martie

Cursurile şcolare sunt suspendate integral în zilele de 1 şi 2 martie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, în judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Olt, Teleorman şi în municipiul Bucureşti.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.02.2018 - 23:55

"De asemenea, în judeţele Argeş şi Dolj s-a decis suspendarea integrală a cursurilor, însă doar pentru ziua de 1 martie, urmând ca în funcţie de evoluţia vremii să se ia o hotărâre, în cursul zilei de joi, pentru data de vineri, 2 martie. În judeţul Tulcea, în data de 1 martie, toate structurile de învăţământ sunt închise, cu excepţia grădiniţelor din municipiu", precizează un comunicat transmis miercuri de Ministerul Educaţiei Naţionale.

În intervalul 1-2 martie, activitatea se va desfăşura parţial în judeţelul Giurgiu (toate unităţile de învăţământ sunt închise, cu excepţia a cinci grădiniţe cu program prelungit din municipiu) precum și în județul Cluj (Colegiul Tehnic "Victor Ungureanu" din Câmpia Turzii are centrala termică defectă).

Joi, 1 martie, în liceul din localitatea Lădeşti (Vâlcea) nu se desfăşoară ore de curs.

Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene și de IŞMB, în cursul zilei de miercuri, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă.

"Reamintim că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare", se arată în comunicat.

Orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene şi a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Comentarii