Nicolae Ciucă, în perioada în care era general activ

Scandalul pensiilor produce neliniște în Armată, avertizează ministrul Apărării

Discuțiile legate de acordarea sau neacordarea pensiilor pentru militari produc, în Armată, "o stare de frământare şi nelinişte", avertizează ministrul Apărării Naționale.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.02.2020 - 16:22

Ministrul Apărării Naționale, generalul (r) Nicolae Ciucă, a lansat, duminică, un avertisment public în legătură cu efectele pe care discuțiile pro sau contra pensiilor speciale le pot avea asupra moralului militarilor români.

După cum se știe, înainte să dețină funcția de ministru, generalul Ciucă a fost șeful Statului Major al Apărării - cea mai înaltă funcție militară din România.

"Despre pensii… o chestiune pe care o putem înţelege şi într-o altă notă decât cea a pensiilor militare. Pentru că atunci când vorbeşti de o separare la nivelul instituţiei militare, eu cred că obiectivul nu este acela de a analiza într-un mod onest şi echitabil situaţia pensiilor ci, mai degrabă, de a induce o stare de frământare şi nelinişte într-o instituţie de bază, fundamentală, a statului român, care se bucură de încrederea şi suportul populaţiei într-un procent covârşitor de mare", a subliniat ministrul Ciucă într-un mesaj postat, duminică, pe Facebook.

Ministrul Nicolae Ciucă precizează că nu trebuie făcute discriminări între militarii care au participat la misiuni în teatrele de război internaționale și cei care n-au fost implicați în asemenea acțiuni, întrucât cei rămași în țară au oferit suport logistic pentru misiunile desfășurate în străinătate.

"Precizez că pentru a susţine un militar în teatrele de operaţii este nevoie de 9 -12 oameni în activităţile de suport. Noi nu ne putem îndeplini misiunile, oriunde am fi, fără să ne bucurăm de tot ceea ce înseamnă liniile de suport logistic, liniile de suport tehnic, liniile de suport moral, care au o componentă considerabilă în ceea ce înseamnă succesul acţiunii militare. Sper ca pentru mine să fie ultima dată când fac precizarea că armata nu trebuie separată în cei care au fost în misiuni şi cei care nu au fost. Noi nu puteam să mergem în misiuni în dacă nu erau cei din ţară care să ne sprijine în executarea misiunilor", explică ministrul Apărării.

Comentarii