Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Salvamont Bucegi în alertă: 14 persoane salvate de pe Valea Peleşului

Jandarmii şi salvamontiştii din Sinaia au intervenit, duminică, pentru salvarea unui grup de 14 persoane, rătăcit pe Valea Peleşului, din munţii Bucegi, traseu închis şi cu pericol de avalanşă.

Share

Iulia Zarnescu 0 comentarii

25.03.2018 - 16:43

14 persoane au fost salvate, duminică, după ce s-au aventurat să meargă cu snowboard-ul pe Valea Peleşului din munţii Bucegi, traseu care este închis, în zonă fiind montate şi plăcuţe care interzic accesul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Jandarmeriei Prahova, jandarmii montani din Sinaia fost solicitaţi prin 112, de două ori, la orele 12.45 şi 13.30.

Era vorba despre sesizări legate de recuperarea a două grupuri de persoane, respectiv un grup de patru persoane iar celălalt de 10 persoane, care au pătruns pe traseul Valea Peleşului din staţiunea Sinaia şi nu şi-au mai putut continua deplasarea din cauza terenului accidentat şi a zăpezii troienite.

“Acţiunea s-a finalizat la orele 15.10, turiştii fiind coborâţi până pe drumul spre stâna Regală, aceştia neavând nevoie de îngrijiri medicale”, arată sursa citată.

Jandarmeria atrage atenţia turiştilor că principalii factori ce pot genera accidentări grave sunt alunecările şi căderile provocate de lipsa de experienţă şi a echiparea necorespunzătoare, lipsa condiţei fizice, producerea avalanşelor ca urmare a instabilităţii stratului de zăpadă.

La rândul său, şeful Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, a declarat că traseul este unul închis, în zonă fiind risc de producere a unei avalanşe.

Comentarii