Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Salvamont Argeş cere turiștilor să renunţe la excursiile programate. Peste 250 de salvamontişti vor fi în acest weeekend la datorie

Salvamontiştii avertizează turiştii să renunţe la excursiile programate şi să se adăpostească în hoteluri şi pensiuni, ţinând cont de avertizarea de cod galben de vremea rea ce poate trece la cod portocaliu.

Share

Rl online 0 comentarii

07.07.2018 - 12:19

Ploaia va începe sâmbătă la ora 16, iar duminică este posibil să existe nuclee de acumulare de 100 litri pe metru pătrat.

O zonă vizată e chiar oraşul Curtea de Argeş. Cabanierii au fost atenționați să-i îndemne pe turişti, mai ales cei cu cort sau rulotă, să se adăpostească în hoteluri sau pensiuni şi să renunţe la excursiile programate.

Sub nicio formă să nu se campeze lângă albia pâraielor şi râurilor, nici la baza versanţilor, pe unde se pot forma viituri.

De asemenea, deplasările sau campările în zonele de creastă trebuie evitate cu desăvârşire. Frontul de ploaie se va menţine consistent şi luni, intrând în diminuare abia de marţi seara.

Şi Salvamont Nucşoara atrage atenţia turiştilor care merg la munte cu rulota sau cortul să nu campeze lângă albiile râurilor sau pâraielor.

Săptămâna trecută, în zona Nucșoara s-a înregistrat un deces şi mai multe grupuri de turişti au rămas izolate.

 
Potrivit Dispeceratului naţional al Salvamont România, peste 250 de salvamontişti vor fi în acest weeekend la datorie în bazele şi posturile Salvamont, pe cărările munţilor şi în zonele cu mare afluenţă turistică.

În ultimele 24 de ore aceştia au fost solicitaţi să intervină la 17 apeluri de urgenţă, fiind salvate 21 de persoane.

Avertizarea de vreme rea este valabilă în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa,Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Comentarii

loading...