15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialSalvamont Argeş cere turiștilor să renunţe la excursiile programate. Peste 250 de...

Salvamont Argeş cere turiștilor să renunţe la excursiile programate. Peste 250 de salvamontişti vor fi în acest weeekend la datorie

Ploaia va începe sâmbătă la ora 16, iar duminică este posibil să existe nuclee de acumulare de 100 litri pe metru pătrat.

O zonă vizată e chiar oraşul Curtea de Argeş. Cabanierii au fost atenționați să-i îndemne pe turişti, mai ales cei cu cort sau rulotă, să se adăpostească în hoteluri sau pensiuni şi să renunţe la excursiile programate.

Sub nicio formă să nu se campeze lângă albia pâraielor şi râurilor, nici la baza versanţilor, pe unde se pot forma viituri.

De asemenea, deplasările sau campările în zonele de creastă trebuie evitate cu desăvârşire. Frontul de ploaie se va menţine consistent şi luni, intrând în diminuare abia de marţi seara.

Şi Salvamont Nucşoara atrage atenţia turiştilor care merg la munte cu rulota sau cortul să nu campeze lângă albiile râurilor sau pâraielor.

Săptămâna trecută, în zona Nucșoara s-a înregistrat un deces şi mai multe grupuri de turişti au rămas izolate.

 
Potrivit Dispeceratului naţional al Salvamont România, peste 250 de salvamontişti vor fi în acest weeekend la datorie în bazele şi posturile Salvamont, pe cărările munţilor şi în zonele cu mare afluenţă turistică.

În ultimele 24 de ore aceştia au fost solicitaţi să intervină la 17 apeluri de urgenţă, fiind salvate 21 de persoane.

Avertizarea de vreme rea este valabilă în judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa,Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea.

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă