10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialRomânii îşi iau rămas bun de la Regele Mihai. Fostul suveran, aclamat...

Românii îşi iau rămas bun de la Regele Mihai. Fostul suveran, aclamat de mulţime

La ora 11.20 A început procesiunea din Bucureşti dedicată înmormântării regelui, pe traseul Piaţa Palatului – Patriarhie. De pe margine se aruncă flori către sicriul regelui. Peste 6.000 de oameni se află pe traseul parcurs de cortegiul funerar prin centrul Bucureştiului. 

Miile de oameni care se aflau în Piaţa Palatului Regal, dar şi pe traseul spre Patriarhie, au aplaudat neîntrerupt în momentul în care cortegiul a trecut prin faţa lor. Mii de flori albe au fost aruncate în faţa afetului de tun care transportă trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I.

Cortegiul funerar traversează Piaţa Palatului Regal şi se îndreaptă pe Calea Victoriei până la Piaţa Naţiunilor Unite apoi spre Dealul Patriarhiei.

Trupul regelui purtat spre afetul de tun în aplauzele mulţimii. Oamenii adunaţi la funeralii l-au aclamat pe rege şi au strigat: Majestate, te iubim!, Monarhia salvează România! sau Regele Mihai. 

Trei detaşamente MApN sunt în formaţie pentru a-l onora pe fostul mareşal al Armatei Române în al doilea război mondial, regele Mihai.

La ora 11.05 a început serviciu religios oficiat de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române alături de un sobor de preoţi.

Ulterior, afetul de tun tras de un vehicul militar vine încet spre catafalc. Se vor cânta marşuri funebre. Cei opt militari din Brigada 30 Gardă iau sicriul de pe catafalc şi îl aşază pe afetul de tun. Alt militar ia crucea şi se deplasează în faţa afetului de tun. După ce au pus sicriul pe afetul de tun, soborul de preoţi se grupează în spatele crucii şi în faţa afetului de tun.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă