0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSocialRestricțiile produc "limitări ale confortului" dar vor fi menținute, anunță prefectul Capitalei

Restricțiile produc “limitări ale confortului” dar vor fi menținute, anunță prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marți, 30 martie 2021, că restricțiile impuse în contextul pandemiei reprezintă “limitări ale confortului” pentru populație, dar cu toate acestea, “acțiunea unor oameni care nu înțeleg importanța măsurilor nu ne va determina să le schimbăm”.

“Le vom menține”, a precizat prefectul Alin Stoica despre măsurile restrictive impuse la nivelul Capitalei.

El s-a referit, printre altele, la decizia ca magazinele din municipiul București să se închidă, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, la ora 18, în condițiile în care rata de infectare cu Covid este, în Capitală, în acest moment, de peste 7 la mie – dar sub pragul de 7,5 la mie. Prefectul a precizat că și alte capitale din Europa au adoptat măsuri similare, de reducere a programului magazinelor.

La acest moment, magazinele din București pot fi deschise până la ora 21 în zilele de luni, marți, miercuri și joi, iar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică pot fi deschise până la ora 18. 

Prefectul Stoica a precizat, marți, că în acest moment nu se ia în calcul o restrângere și mai drastică a acestui program.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...

ONU apel ca Israel să evite să agraveze situația umanitară deja catastrofală din Gaza

Secretarul general al Națiunilor Unite(ONU), Antonio Guterres, a făcut apel la Israel să evite noi acțiuni care ar agrava situația umanitară deja catastrofală din...

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă