-1.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022
AcasăSocialReprezentanța Comisiei Europene în România dă startul competițiilor „Lider European” și „Euro...

Reprezentanța Comisiei Europene în România dă startul competițiilor „Lider European” și „Euro Quiz”

Comisia Europeană lansează două concursuri: „Lider European”, pentru elevii de liceu și „Euro Quiz”, pentru elevii de gimnaziu.

„Lider European” își propune anul acesta să îți dezvolte abilitățile personale de leadership și de vorbire în public, în vreme ce „Euro Quiz” are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor. Competițiile se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației.

Ramona Chiriac, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, a declarat: „Vă mulțumesc pentru entuziasmul vostru și al profesorilor voștri care sunt alături de noi în aceste proiecte educaționale. Abia aștept sa va întâlnesc atât în online cât și fizic și să vorbim despre Europa și despre viitorul vostru. Pentru că Europa este despre voi, este a voastră și va arăta așa cum vă doriți. Mă bucur să văd că vă implicați deja în construirea ei!”

Ce trebuie să faci ca să participi?

Să îți găsești câțiva colegi sau prieteni cu care să formezi un mini-grup și un profesor care să vă coordoneze. Înscrierea se face apoi pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene, la link-ul Lider European

Data limită de înscriere pentru „Lider European” ediția 2021 este 17 noiembrie. Proiectele se trimit până pe 30 noiembrie, iar pe 10 decembrie 2021 vor fi anunțați cei opt finaliști (trei locuri pe podium și cinci mențiuni).

Echipele câștigătoare vor avea șansa să își susțină proiectul chiar la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, pe data de 16 decembrie 2021.

„Euro Quiz” va fi organizat în primăvara anului 2022, iar date suplimentare privind înscrierea vor fi publicate la link-ul Euro Quiz (europa.eu).

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

A patra zi de grevă la STB. Doar 25% din parcul auto a ieșit pe traseu

Sute de şoferi refuză să iasă pe traseu, fiind a patra zi de grevă a angajaţilor STB. Transportul în comun din Capitală este afectat....
Ultima oră
Pe aceeași temă