9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSocialReforma din PSD, pe înţelesul tuturor

Reforma din PSD, pe înţelesul tuturor

Dacă din Faptele Apostolilor cunoaştem în ce context a propăvăduit Petru: ”Pocăiţi-vă!”, pentru ca “fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh,” “Reformaţi-vă!”, în versiune laică, nu e decât traducerea lui “predaţi-vă!”  
Mesajul biblic se interpretează simplu: părăsiţi lumea veche şi intraţi în lumea nouă. Cel politic, închinaţi-vă, dacă nu vreţi să poftiţi la Beciul Domnesc!
Puţină lume înţelege ce rol a avut Iohannis şi de ce a cerut adversarului să se reformeze. Valeriu Stoica, fost preşedinte al PNL, avea o vorbă: ”cel mai bun adversar e adversarul mort.”

 

Citește editorialul pe Academia Cațavencu.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă