8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSocialRata șomajului a coborât la un minim istoric: 4,5 la sută. Femeile...

Rata șomajului a coborât la un minim istoric: 4,5 la sută. Femeile muncesc mai mult

În luna martie 2018, rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut cu 0,1 puncte procentuale faţă de februarie, ajungând la 4,5% – un nou minim istoric, arată datele comunicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

„Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna martie a anului 2018 a fost de 415.000 de persoane, în scădere faţă de luna precedentă (când fusese de 419.000 de persoane), dar şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (când a fost de 472.000 de persoane)”, se arată într-un comunicat al INS.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 0,8 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,9% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,1% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,4% pentru luna martie 2018 (3,8% în cazul bărbaţilor şi 2,8% în cel al femeilor).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă