3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSocialRAR: 71.750 de vehicule controlate în trafic şi peste 25.300 de amenzi,...

RAR: 71.750 de vehicule controlate în trafic şi peste 25.300 de amenzi, în 2017

Potrivit datelor instituţiei publicate miercuri, cele mai multe probleme au fost constatate la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (31,54%), punţi, jante şi anvelope (14,38%), şasiu şi elemente ale şasiului (10,35%).

De asemenea, au fost descoperite neconformităţi la sistemul de frânare, în cazul a 3,59% dintre vehicule, în timp ce în 1,73% dintre cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În cazul a 3.675 de vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident.

Totodată, în urma măsurătorilor efectuate, s-a stabilit depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 3.612 de autovehicule.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în 2017 au fost aplicate 25.307 de sancţiuni, au fost reţinute 539 de permise de conducere şi au fost retrase 19.320 de certificate de înmatriculare.

În plus, din cauza problemelor tehnice grave constatate, 131 de vehicule au fost imobilizate şi 64 de inspecţii tehnice periodice au fost anulate. În situaţiile în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentantele RAR, precizează sursa citată.

Cele mai citite

Fără frigidere și aparate de aer condiționat cu freon

Frigiderele și aparatele de aer condiționat cu freon vor fi interizse de către Uniunea Europeană. La acestea se adaugă și instalațiile de aer...

România va găzdui Comandamentul Regional de Operații Speciale

La solicitarea președintelui Klaus Iohannis, Parlamentul a aprobat înființarea, pe teritoriul României, a Comandamentului Regional de Componentă de Operaţii Speciale (Regional Special Operations Component...

Maroc: Un internaut a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru ofensă adusă regelui

O curte de apel din Maroc l-a condamnat luni pe un internaut la trei ani de închisoare pentru ofensă adusă regelui, după ce acesta...
Ultima oră
Pe aceeași temă