26.5 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSocialRaluca Turcan va discuta drepturile românilor care muncesc în Germania cu ambasadorul...

Raluca Turcan va discuta drepturile românilor care muncesc în Germania cu ambasadorul acestei țări

Raluca Turcan anunță discuții pentru drepturile românilor care muncesc în Germania cu ambasadorul acestei țări în România, Peer Gebauer: „Am primit asigurări că eforturile pentru remedierea problemelor vor crește în perioada următoare”, a scris ministrul interimar al Muncii, pe pagina sa de socializare.

„ Am primit asigurări din partea Excelenței Sale că munca lucrătorilor români este apreciată și este esențială pentru multe sectoare de activitate din Germania”, a mai scris Turcan, conform jurnalul.ro.

Turcan vizează ca drepturile românilor ce lucrează în Germania să includă și o asigurare socială

În plus, având în vedere că pentru lucrătorii sezonieri din agricultură angajatorii plătesc doar o asigurare medicală, nu și asigurare socială, Turcan a propus introducerea acestui beneficiu pentru sezonierii români care lucrează în agricultură în Germania.

„Mulți lucrători români merg în fiecare an să muncească temporar în agricultură și, în lipsa asigurării sociale, perioadele respective nu se vor regăsi în asigurările de pensii, ceea ce va influența negativ stagiul de cotizare, respectiv dreptul de pensie. Discuția de azi a vizat și situația lucrătorilor români din abatoare. Din cei 160.000 de lucrători străini din această industrie, peste jumătate sunt cetățeni români. Deși aceștia au fost preluați de către marii angajatori din industria cărnii, fiind eliminați intermediarii și multe din problemele care apăreau în acest fel, salariul a rămas la nivelul celui avut la firma intermediară. Am primit asigurări că toate problemele semnalate în cadrul întâlnirii de astăzi sunt în atenția autorităților germane și că eforturile pentru remedierea lor vor crește în perioada următoare”, își încheie postarea Raluca Turcan.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă