Rafinăria Petrotel-Lukoil, 100.000 de dolari în contul spitalelor din Prahova

Încă din martie, rafinăria Petrotel-Lukoil a luat foarte în serios problema Coronavirusului, răspunzând prompt apelului Spitalului de Urgență Ploiești, rămas în pană de echipamente de protecție pentru personalul medical, cel mai expus contaminării cu noul virus.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.04.2020 - 12:47

Încă din martie, rafinăria Petrotel-Lukoil a luat foarte în serios problema Coronavirusului, răspunzând prompt apelului Spitalului de Urgență Ploiești, rămas în pană de echipamente de protecție pentru personalul medical, cel mai expus contaminării cu noul virus. Atunci, compania rusă a donat imediat 10.000 de dolari, ajutând unitatea spitalicească să evite in extremis o posibilă contaminare - care în alte spitale, cum s-a văzut, a făcut ravagii. De altfel, la nivelul întregului județ, s-a raportat până acum un singur caz de cadru medical infectat. 

Banii au mers de data asta la spitale din tot județul: 20.000 dolari pentru Spitalul Municipal Câmpina, 30.000 pentru Spitalul CFR Ploiești, încă 20.000 pentru Spitalul de Urgență Ploiești – dar și 30.000 pentru filiala județeană a Crucii Roșii.

Nu este prima inițiativă pe frontul faptelor bune din acest an a rafinăriei Petrotel-Lukoil. In februarie, a fost prima companie care a răspuns cerințelor Ministerului Mediului de a cumpăra stații de monitorizare a aerului în Ploiești, instalate în trei cartiere ploieștene. A reușit chiar să ecologizeze înainte de termen batalul de deșeuri petrolifere de la Teleajen, care a afectat viața ploieștenilor mai bine de un secol.

În plus, în această perioadă grea în care toate companiile înregistrează dificultăți, rafinăria Petrotel-Lukoil le-a făcut viața mai bună angajaților săi excedentari, pe care i-a trimis acasa cu salariu intact, de 100%, panā la terminarea pandemiei.

Comentarii