Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Primul deces din cauza gripei în acest sezon. Victima este din Bucureşti

Victima este o femeie în vârstă de 69 de ani din Bucureşti, având condiţii medicale pre-existente cunoscute, nevaccinată antigripal.

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 17.01.2018 - 20:54

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică anunţă că a fost înregistrat primul deces din acest sezon rece cauzat de virusul gripal.

Din testele facute în laboratorul spitalului, femeia ar fi fost infectată cu gripa de tip B. De asemenea, suferea de mai multe boli şi nici nu se vaccinase împotriva gripei.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute şi a gripei, până la 7 ianuarie, au fost confirmate 35 de cazuri de gripă: opt cazuri tip A, subtip H1 (1 – Bihor, 7 – Bucureşti), patru cazuri tip A, subtip H3 (Constanţa), 13 cazuri tip A (9 – Constanţa, 4 – Bucureşti) şi 10 cazuri tip B (2 – Constanţa, 1 – Iaşi, 7 – Bucureşti).

În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate cinci decese, toate confirmate cu virus gripal tip A, subtip H3. Până la data de 7 ianuarie, 625.946 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate.

 

Comentarii

loading...