9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialPrimarul Firea consideră că trebuia convocat chiar azi Comitetul pentru Situații de...

Primarul Firea consideră că trebuia convocat chiar azi Comitetul pentru Situații de Urgență

Primarul în funcție, Gabriela Firea, consideră că trebuia convocat chiar duminică (azi) Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, întrucât rata de infectare în București a depășit 3 la mie.

Anunțul privind atingerea unei rate de infectare de 3,02 la mie a fost făcut duminică de DSP București. Imediat după aceea, prefectul Capitalei și premierul Orban au anunțat că va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență dar că, potrivit legii, de la anunțul DSP există un termen de 24 de ore pentru convocarea CMSU.

“Decizia ar trebui să fie luată în cadrul Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Nici până în acest moment prefectul numit de Guvern nu ne-a convocat într-o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Eu înţeleg şi cred că şi dumneavoastră înţelegeţi exact care este explicaţia termenului urgent, respectiv urgenţă şi anume un Comitet care se poate întruni oriunde, oricând şi în weekend şi sâmbăta şi duminica şi dacă sunt sărbători legale sau dacă este Crăciun sau Paşte. Prin urmare, noi nu avem cum să forţăm o întrunire a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat, duminică, primarul în funcție, Gabriela Firea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă