Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Peste 250.000 de români s-au întors în țară de la începerea epidemiei de coronavirus

Peste 250.000 de cetățeni români s-au întors în România de la începerea epidemiei de coronavirus în mai multe țări ale lumii, a declarat joi seară, premierul Ludovic Orban.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.04.2020 - 22:41

Din acest motiv, premierul a sugerat că nu se poate considera că, în România, ar mai putea urma un nou val de cetățeni care se întorc acasă.

Într-o declarație susținută la un post de televiziune, premierul Orban a admis că, de obicei, în apropierea perioadei Paștelui (19 aprilie, în acest an) se înregistrează un mare număr de români care vin acasă din străinătate, dar a îndemnat ca, în acest an, să vină de Paști în România doar cei care "au motive foarte bine întemeiate".

Premierul a subliniat că toți cei care vin în România din regiuni denumite "zone roșii" vor intra automat în carantină instituționalizată pentru o perioadă de 14 zile iar cei care vin din "zone galbene" vor intra în autoizolare la domiciliu, tot pentru 14 zile, având în plus și riscul de a-i infecta cu coronavirus pe membrii familiilor lor.

Comentarii