Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul va elimina pensiile speciale, cu excepția celor ale militarilor și magistraților

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, sâmbătă, că Guvernul Orban are în vedere eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor ale magistraţilor şi ale cadrelor militare.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.12.2019 - 21:19

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, conform Digi24, că vor fi eliminate câteva tipuri de pensii speciale, dar nu toate.

"Vreau să menţin un angajament ferm, şi anume, drepturile câştigate nu se pierd şi legislaţia se aplică. Din perspectiva pensiilor, noi dorim să eliminăm pensiile speciale. Cu anumite excepţii: ale magistraţilor care beneficiază de o decizie a Curţii Constituţionale, şi ale militarilor, care sunt în sistemul de apărare NATO", a explicat Raluca Turcan.

"Noi mergem cu actuala lege a pensiilor în aplicare, cu creşterea pensiilor de la 1 ianuarie, aşa cum s-a întâmplat de la 1 septembrie, cu creşterea salariului minim şi pe măsură ce avansăm, pregătim o lege a pensiilor care să introducă pentru toate pensiile din România sistemul contributivităţii şi dacă la un anumit moment legea nouă cu legea în vigoare se întâlnesc, avantajele câştigate nu se diminuează, însă se elimină inechităţile din sistemul de pensii", a susţinut Turcan.

Ea a precizat că şi acea creştere a pensiilor care fusese programată pentru luna septembrie 2020 va fi acordată.

Despre beneficiarii acelor pensii speciale care ar urma să fie eliminate, Raluca Turcan a precizat că ei vor primi pensii calculate pe bază de contributivitate.

Comentarii