13 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Guvernul va elimina pensiile speciale, cu excepția celor ale militarilor și magistraților

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, conform Digi24, că vor fi eliminate câteva tipuri de pensii speciale, dar nu toate.

„Vreau să menţin un angajament ferm, şi anume, drepturile câştigate nu se pierd şi legislaţia se aplică. Din perspectiva pensiilor, noi dorim să eliminăm pensiile speciale. Cu anumite excepţii: ale magistraţilor care beneficiază de o decizie a Curţii Constituţionale, şi ale militarilor, care sunt în sistemul de apărare NATO”, a explicat Raluca Turcan.

„Noi mergem cu actuala lege a pensiilor în aplicare, cu creşterea pensiilor de la 1 ianuarie, aşa cum s-a întâmplat de la 1 septembrie, cu creşterea salariului minim şi pe măsură ce avansăm, pregătim o lege a pensiilor care să introducă pentru toate pensiile din România sistemul contributivităţii şi dacă la un anumit moment legea nouă cu legea în vigoare se întâlnesc, avantajele câştigate nu se diminuează, însă se elimină inechităţile din sistemul de pensii”, a susţinut Turcan.

Ea a precizat că şi acea creştere a pensiilor care fusese programată pentru luna septembrie 2020 va fi acordată.

Despre beneficiarii acelor pensii speciale care ar urma să fie eliminate, Raluca Turcan a precizat că ei vor primi pensii calculate pe bază de contributivitate.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă