Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: www.clujmanifest.ro

Părinții care au în grijă copii de până la 16 ani pot primi concediu medical

Părintele sau asiguratul care are legal în îngrijire un copil grav bolnav poate beneficia de concediu medical și de indemnizație pentru îngrijirea lui până la vârsta de 16 ani.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 14.12.2017 - 20:58

Până acum, limita de vârstă a copilului până la care părintele putea primi concediu era de 7 ani.

Mărirea vârstei, de la 7 la 16 ani, a fost decisă, joi, printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Lista afecţiunilor grave ale copilului pe baza căreia părintele va putea primi concediu medical se va stabili de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii și va fi prevăzută în Normele de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate.

Comentarii

loading...