24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăSocialParada de 1 Decembrie. Anunțul făcut de MApN

Parada de 1 Decembrie. Anunțul făcut de MApN

Parada de 1 Decembrie se va desfășura și anul acesta în condiții de pandemie. Ministerul Apărării anunță că va fi o ceremonie, însă una restrânsă.

Parada de 1 Decembrie. Programul de la Arcul de Triumf

La începutul ceremoniei se va intona Imnul naţional, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, moment urmat de depunerea unei coroane de flori de către preşedintele Klaus Iohannis în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie, precum şi a victimelor virusului SARS-CoV-2 şi de păstrarea unui moment de reculegere, anunță mapn.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns, menţionează MApN.

De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Parada de 1 Decembrie, al doilea an de pandemie

Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale au participat anul trecut, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată în Piaţa Arcul de Triumf, fără public.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă