14.5 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Oamenii din Câmpia Turzii sunt sfătuiți să nu iasă din case din cauza unui urs

Un pui de urs a fost filmat, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în timp ce alerga pe o stradă din orașul Câmpia Turzii.

Drept urmare, ISU Cluj a transmis, luni, 25 mai, următorul mesaj de avertizare:

„Având în vedere faptul că în ultimele două nopţi a fost semnalată prezenţa unui urs în zona localităţii Câmpia Turzii şi că există riscul ca acesta să revină, pe parcursul nopţilor următoare, va fi transmis preventiv, în jurul orei 21,00, un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT către populaţia municipiului, care recomandă câteva măsuri de siguranţă, în eventualitatea în care animalul sălbatic va reveni pe parcursul nopţii. Recomandările fac referire la: evitarea deplasărilor pe timpul nopţii care nu sunt absolut necesare; în cazul în care va fi observat animalul sălbatic, este recomandată păstrarea distanţei faţă de acesta; nu se va încerca fotografierea sau filmarea acestuia; nu se va încerca hrănirea acestuia; protejarea animalelor din gospodărie trebuie realizată fără a vă pune în pericol”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă