Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

O groapă de gunoi de lângă Moscova, motiv de îngrijorare din cauza emanațiilor toxice

Locuitorii din Moscova şi din regiunea acesteia au fost avertizaţi să nu iasă afară din case, la câteva zile după ce zeci de copii care locuiau în apropierea unei gropi de gunoi cu deşeuri toxice au fost spitalizaţi, informează publicaţia The Moscow Times.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.03.2018 - 16:47

Săptămâna trecută, 57 de copii au primit îngrijiri medicale în oraşul Volokolamsk, la aproximativ 100 de kilometri vest de Moscova, după ce au acuzat ameţeli şi greţuri, asociate cu o groapă de gunoi din apropiere.

Autorităţile locale au negat însă legătura dintre emanaţiile provenite de la groapa de gunoi şi problemele medicale de care s-au plâns copiii, insistând că nivelurile anormale de monoxid de azot şi hidrogen sulfurat nu sunt dăunătoare.

Potrivit unei declaraţii online postate de Ministerul rus pentru situaţii de urgenţă miercuri după-amiaza, condiţiile meteo între ora 18:00 miercuri şi ora 10:00 joi "se aşteaptă să fie nefavorabile disipării poluanţilor dăunători în atmosferă".

În aceste condiţii, moscoviţii şi locuitorii din oraşele din zona Moscovei au fost sfătuiţi să reducă din tipul petrecut afară, să închidă ferestrele şi să îşi pornească aparatele de aer condiţionat şi filtrele de aer.

Într-un tweet postat la câteva ore după declaraţie, Ministerul citat a precizat că avertizarea sa fusese eronat publicată ca "ştire urgentă", adăugând că vremea calmă nu necesita o avertizare de urgenţă, potrivit AGERPRES.

Comentarii