1.5 C
Bucharest
Sunday, 26 November 2023
HomeSocialO fată din Constanţa este cel mai bun performer ştiinţific francofon al...

O fată din Constanţa este cel mai bun performer ştiinţific francofon al României, în anul 2018

Pentru abilitatea prezentării subiectului său de cercetare doctorală, « Biografia limbajului, un instrument pedagogic plurivalent » (« La biographie langagière, un outil didactique plurivalent »), Veronica Hagi a fost declarată cel mai bun performer ştiinţific francofon al anului 2018.

Titlul a fost acordat cu ocazia Finalei naţionale a concursului « Teza mea de doctorat în 180 secunde », organizată de Institutul Francez în România (IFR) şi Agenţia Universitară a Francofoniei în Europa Centrală şi de Est (AUF-ECO).

Acţiunea a fost găzduită, joi seara, de Şcoala Centrală din Bucureşti.

Preşedintele juriului a fost Mohamed Ketata, directorul regional al AUF-ECO.

Veronica Hagi urmează să reprezinte România în finala internaţională a concursului « Teza mea de doctorat în 180 de secunde », care se va desfăşura pe 27 septembrie 2018, la Lausanne, în Elveţia.

La evenimentul de joi, premiul doi al galei a fost decernat Gabrielei Moroşanu de la Facultatea de Geografie a Universităţii din Bucureşti.

Juriul Finalei româneşti a fost format din specialişti recunoscuţi în diferite domenii de activitate: Iulia Jianu, profesor universitar şi prodecan al Business School, în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Adriana Record, director executiv al Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie în România, Mihaela Dedeoglu, jurnalist RFI România, Virginia Vasile, doctorand la Universitatea Politehnică din Bucureşti, câştigătoarea concursului românesc « Teza mea de doctorat în 180 secunde » în 2017, Thierry Landry, directorul Akka Technologies România.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă