Fiecare bursฤ este în cuantum de 2.000 lei/lunฤ ลi va fi acordatฤ în anii universitari 2018-2019 ลi respectiv 2019-2020.
”Selecลฃia facultฤลฃilor din cadrul Universitฤลฃii Politehnica Bucureลti a fost realizatฤ în baza necesitฤลฃilor SNN/CNE Cernavodฤ de recrutare, retenลฃie ลi formare de specialiลti atât pentru activititฤลฃile curente de operare ลi producลฃie ale companiei, pe termen mediu ลi lung, cât ลi pentru proiectele majore de investiลฃii, pe termen foarte lung: proiectul retehnologizฤrii Unitฤลฃii 1 ลi proiectul Unitฤลฃilor 3 ลi 4”, a informat compania, citatฤ de News.ro
În funcลฃie de necesitฤลฃile estimate, SNN va acorda cele 25 de burse astfel: Facultatea de Inginerie Electricฤ, specializarea Inginerie electrica (trei burse), Facultatea de Inginerie Mecanicฤ ลi Mecatronicฤ, specializarea Inginerie mecanicฤ (ลase burse), Facultatea de Energeticฤ, specializarile Inginerie energeticฤ, Energeticฤ ลi tehnologii nucleare, Ingineria sistemelor electroenergetice (12 burse), Facultatea de Automaticฤ ลi Calculatoare, specializฤrile Ingineria sistemelor ลi Calculatoare ลi tehnologia informatiei (patru burse).
SNN îลi propune o ratฤ de retenลฃie de 80% a bursierilor.
„Parteneriatul cu mediul economic reprezintฤ o prioritate în Universitatea Politehnica din Bucureลti, fiind definitoriu în pregฤtirea practicฤ a studenลฃilor noลtri, contribuind astfel la dezvoltarea competenลฃelor profesionale necesare unor cariere de succes. Atragerea ลi implicarea mediului economic ลi de afaceri în procesul educaลฃional, în special în cel ingineresc, contribuie la realizarea cerinลฃelor actuale legate de inovare, de progres, de schimbare a culturii afacerilor, ca ลi de întฤrirea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor. Aceste parteneriate pot fi valorificate totodatฤ ลi prin implicarea directฤ a specialiลtilor din mediul economic în procesul didactic. Bursele private oferite studenลฃilor de cฤtre companii ลi societฤลฃi comerciale reprezintฤ o componentฤ importantฤ a acestor parteneriate, alฤturi de stagiile de pregฤtire practicฤ”, spune prof. dr. ing. Horia Necula, decanul Facultฤลฃii de Energeticฤ, Universitatea Politehnica din Bucureลti.
La rândul sฤu, Cosmin Ghiลฃฤ, directorul general al Nuclearelectrica, spune cฤ acordarea acestor burse este un prim pas concret de implicare activฤ a companiei în selectarea ลi recrutarea studenลฃilor foarte bine pregฤtiลฃi.
”Este parte a strategiei de resurse umane readaptatฤ recent, iar obiectivul vizeazฤ formarea unei generaลฃii de specialiลti, asigurarea competenลฃelor necesare ลi mai a ales a continuitฤลฃii acestor competente în operare, producลฃie ลi domeniile suport. Dincolo de motivare ลi eforturile de retenลฃie a specialiลtilor pe care compania le face constant, identificarea ลi creลterea unei noi generaลฃii este în sine garanลฃia performaลฃei industriei nucleare. Vom continua sฤ ne implicฤm activ, sฤ cooperฤm cu instituลฃiile de învฤลฃฤmânt superior ลi sฤ extindem direct proporลฃional cu nevoile noastre acest sistem de atragere ลi recrutare”, adaugฤ Ghiลฃฤ.
Nuclearelectrica a obลฃinut un profit net de 189,99 milioane lei în primul trimestru al acestui an, în creลtere cu 51,7% faลฃฤ de perioada similarฤ a anului trecut.
De asemenea, veniturile din exploatare s-au majorat cu 15,4%, la 571 milioane lei, în perioada ianuarie-martie.
Producลฃia de energie a scฤzut cu aproape 2%, la 2.714 GWh, de la 2.766 GWh în primele trei luni ale anului trecut.
Valoarea totalฤ a programului de investiลฃii al Nuclearelectrica pentru acest an este de 244,86 milioane lei, fฤrฤ componenta alocatฤ plฤลฃii serviciului datoriei aferent împrumuturilor pe termen lung.
Cele douฤ unitฤลฃi de la Cernavodฤ asigurฤ aproape 20% din producลฃia totalฤ de electricitate a ลฃฤrii.
Acลฃionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaลฃie de 82,49%.
Compania are o capitalizare de 2,47 miliarde lei.