25.2 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Ministrul Muncii: Pensiile militare trebuie exceptate din discuția despre pensiile speciale

Magistraţii sunt cei mai afectaţi de legea care va impozita pensiile speciale, urmaţi de angajații care lucrează în sistemul aeronautic civil şi de angajații din Curtea de Conturi, a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Pe de altă pare, ministrul Muncii a susținut că, în opinia ei, pensia militarilor ar trebui exceptată de la orice discuție legată de sistemul de impozitare a pensiilor speciale.

„Singura excepţie pe care o văd în această privinţă este pensia militarilor, care are un istoric al ei, într-adevăr, încă din vremea lui Cuza. Are un mod de calcul aparte şi care în mod evident trebuie să fie exceptată de la orice discuţie pe care o facem în general cu privire la pensiile speciale. Eu rămân la părerea că aceasta este singura categorie. Sigur, Parlamentul este suveran, dar este singura categorie care trebuie exceptată”, a spus ministrul Violeta Alexandru la postul România TV.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă