12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Ministrul Educației: Școala în septembrie, în format fizic pentru toți elevii

Sorin Cîmpeanu – ministrul Educației a anunțat, marți, că școala va începe fizic din septembrie.

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare.

Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

Cîmpeanu: „Nu se va schimba modul de admitere la liceu în 2022”
În ce priveşte modul de admitere la liceu pentru anul viitor, Cîmpeanu spune că acesta nu se va schimba.

„Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicați și vor putea să fie implementate începând cu admiterea din 2023”.

„Cu siguranță nu se va schimba anul viitor (modul de admitere în liceu – n.r.). Astfel de schimbări necesită predictibilitate, necesită un acord al celor implicați și vor putea să fie implementate începând cu admiterea din 2023. 

Deci pentru părinții elevilor din casa a VIII-a – nu vor fi schimbate condițiile de derulare a Evaluării Naționale”, spune Sorin Cîmpeanu.

Ultima oră
Pe aceeași temă