Ministrul Ciucă a pierdut lupta. Indexarea pensiilor militarilor se amână până la 1 septembrie 2021

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a anunțat că indexarea pensiilor militarilor se amână până la data de 1 septembrie 2021.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

30.12.2020 - 18:57

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, a avut o întâlnire cu reprezentanții militarilor în rezervă și în retragere, cărora le-a anunțat o decizie nefavorabilă luată de Guvernul Cîțu.

"Referitor la indexarea cuantumurilor pensiilor militare de stat cu rata medie anuală a inflației, cei prezenți au fost informați că la nivelul Guvernului României s-a hotărât amânarea aplicării acestor prevederi până la data de 1 septembrie 2021.
În bugetul Ministerului Apărării Naționale vor fi prevăzute sumele necesare aplicării acestei indexări, decizia de amânare fiind motivată de constrângerile bugetare severe cauzate de gestionarea pandemiei de COVID-19", precizează un mesaj postat, pe Facebook, de ministrul Ciucă.

Pe de altă parte, "Legea nr. 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat va fi aplicată începând cu luna februarie 2021, existând resursele bugetare necesare. Normele de aplicare ale legii sunt acum în faza de stabilire a ultimelor detalii, rezultate în urma publicării în transparență decizională a proiectului", anunță ministrul Apărării.

Comentarii