5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăSocialMeteoVremea de Paște și de 1 Mai

Vremea de Paște și de 1 Mai

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis cotidianului “România liberă” estimările pentru perioada 18.04.2022 – 16.05.2022.

Potrivit meteorologilot, în săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea de 1 Mai

În săptămâna 25.04.2022 – 02.05.2022, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 02.05.2022 – 09.05.2022 aduce temperaturi medii ce se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 09.05.2022 – 16.05.2022, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

ANM precizează că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Estimarea meteorologică a fost elaborată astăzi.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Iohannis susține că primirea României în Schengen încă se negociază. Austria continuă să se opună

Președintele Klaus Iohannis, prezent la reuniunea UE - Balcanii de Vest de la Tirana (Albania), a declarat că primirea României în Schengen "încă se...

Ce țări cheltuiesc cel mai mult pe masa de Crăciun? Analiză eToro

Familiile din Germania se pot confrunta în acest an cu una dintre cele mai scumpe mese de Crăciun din lume, potrivit unui studiu realizat...

China este al doilea furnizor de arme mondial și este în creștere

După Statele Unite, China este al doilea furnizor de arme mondial și este în creștere, relevă cel mai recent raport difuzat de SIPRI (Stockholm...
Ultima oră
Pe aceeași temă