37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialMasterplanul Cartierului pentru Justiție a fost finalizat

Masterplanul Cartierului pentru Justiție a fost finalizat

Conceptul general urbanistic-arhitectural (Masterplan) a fost realizat de firma Gensler- companie globală de design și arhitectură de talie internațională și nr. 1 mondial al anului 2019 – în colaborare cu experți din cadrul Băncii Mondiale și Ministerul Justiției.

Totodată, Ministerul Justiției a lansat și procedura de licitație pentru realizarea Planului Urbanistic de Detaliu și a proiectării detaliate a „Cartierului pentru Justiție”.

http://www.just.ro/advance-agreement-for-preparation-of-proposed-justice-district-development-project-cs-1-1-consulting-services-for-design-and-feasibility-study-for-the-proposed-justice-district/

„Cartierul pentru Justiție“ reprezintă un obiectiv major de investiții, care va crea condițiile optime pentru accesul cetățenilor la actul de justiție.

Localizat în vecinătatea Bibliotecii Naționale a României (bd. Mircea Vodă), acesta va grupa spațiile destinate instanțelor de judecată, cât și a parchetelor de pe lângă acestea cu sediul în București (săli de judecată, arhive, birouri pentru judecători și procurori, grefieri, personal contractual și auxiliar, spații tehnice etc.), precum și a altor instituții din sistemul judiciar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă