Marş pentru autostrăzi. Sute de maşini vin azi spre Bucureşti

Sute de maşini din mai multe judeţe ale Moldovei, dar şi din Transilvania, pornesc sâmbătă într-un marş motorizat spre Bucureşti.

Share

Rl online 0 comentarii

19.05.2018 - 10:45

Şoferii vin în Capitală pentru a cere urgentarea celor două mari proiecte de autostradă pentru Moldova: A8 Târgu Mureş - Tg. Neamş - Iaşi - Ungheni şi A7 Suceava - Bacău - Focşani - Buzău – Ploieşti. 

Organizatorii protestului solicită o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul transporturilor, Lucian Şova, pentru a le solicita garanţii oficiale ferme şi o foaie de parcurs cu termene şi acţiuni clare în vederea construirii autostrăzilor A8 şi A7, esenţiale pentru egalizarea dezvoltării interregionale în România, informează hotnews.ro.

„Sute de maşini din mai multe judeţe - Iaşi, Vaslui, Neamţ, Bacău, Suceava, Botoşani, Galaţi, Vrancea, dar şi din Brăila, Buzău, Harghita şi Mureş, se vor deplasa încolonate spre destinaţia finală Piaţa Victoriei, unde ar urma să ajungă după ora 17:00. De la Iaşi se va pleca sâmbătă la ora 7:00, din Piaţa Unirii”, anunţă organizatorii, asociaţiile „Împreună pentru A8” şi „Moldova vrea Autostradă”.

Potrivit Infotrafic, vehiculele participante la marş se vor deplasa pe două coloane începând cu ora 07.00, din municipiul Iaşi, vor tranzita judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Ilfov şi intenţionează să staţioneze în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

Pe traseele de deplasare, cele două coloane motorizate se vor completa cu noi vehicule din judeţele tranzitate şi se vor regrupa la Tişiţa, judeţul Vrancea. Organizatorul estimează participarea a peste 1.000 de vehicule de diverse categorii.

Comentarii