30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăSocialMajorări de la 1 ianuarie 2022! Cresc salariul minim, pensiile și alocațiile....

Majorări de la 1 ianuarie 2022! Cresc salariul minim, pensiile și alocațiile. Când vor veni banii

Majorări de la 1 ianuarie 2022! Prima zi din an vine cu o veste bună, așteptată de toți românii. Începând de azi, intră în vigoare majorările promise de Guvernul Ciucă. Sunt vești bune pentru românii plătiți cu salariul minim brut pe economie. Acesta crește la 2.550 lei. Crește și punctul de pensie, la 1.586 de lei. Bani mai mulți vor primi și cei care încasează pensie socială, dar și copiii.

Majorări de la 1 ianuarie 2022. Câți bani vom primi în plus

Românii o vor duce mai bine financiar în acest an. Crește salariul minim, cresc pensiile și alocațiile pentru copii. Mai mult, se reintroduc voucherele de vacanță, însă distribuirea lor se va face după reguli noi. Asta, în teorie. Căci, în practică lucrurile nu vor sta chiar bine. Motivul? Scumpirile care se anunță, mai ales cele la gaze și energie electrică, ne vor băga în faliment!

Salariul minim

Salariul minim în 2022 va fi 2.550 lei brut, reprezentând o creştere de 10,8% comparativ cu cel din 2021. 

Punctul de pensie va creşte cu 10%, la 1.586 lei, iar indemnizaţia socială minimă se majorează la 1.000 lei.

Punctul de pensie – 1.568 lei

Pensia minimă – 1.000 lei

Majorări de la 1 ianuarie 2022. Cresc alocațiile 

De la 1 ianuarie se majorează alocațiile. Astfel, copiii cu vârste între 2 și 18 ani vor primi 243 de lei. La fel și tinerii de peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, până la terminarea acestora, inclusiv pentru cei cu handicap care urmează o formă de învăţământ preuniversitar prevăzută de lege, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

Tot începând cu 1 ianuarie 2022, creşte la 600 de lei şi alocaţia pentru copiii în vârstă de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.

  • Alocații (2-18 ani) – 243 lei
  • Alocații (0-2 ani) – 600 lei

Noile sume vor fi încasate din februarie 2022.

Bugetarii primesc din nou vouchere de vacanță 

Printre aceste majorări de la 1 ianuarie se numărăr și voucherele d evacanță. Tot începând cu 1 ianuarie, se vor acorda din nou vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei. Tichetele cadou vor putea fi acordate de angajatori doar propriilor salariaţi, nu şi altor persoane fizice, ca până acum. Valoarea cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele-cadou, care pot fi acordate de angajatori de la 1 ianuarie se majorează de la 150 de lei la 300 lei.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pentagonul mai dă Ucrainei încă un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari

Pentagonul a anunţat luni că oferă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari, constând mai ales din rachete suplimentare...

Speranțele campionului mondial Cătălin Chirilă pentru Jocurile Olimpice

Sportivul român Cătălin Chirilă a declarat că medalia de aur obţinută duminică la Campionatele Mondiale de la Halifax îi dă speranţe foarte mari pentru...
00:00:56

VIDEO: Zelenski se întâlnește cu actrița americană Jessica Chastain

Actrița și producătoarea de la Hollywood Jessica Chastain s-a întâlnit duminică, la Kiev, cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenski și cu șeful său de cabinet...
Ultima oră
Pe aceeași temă