Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mai multe terase. Gabriela Firea vrea să extindă Centrul Vechi al Bucureștiului

Centrul Vechi al Bucureștiului va fi extins cu încă 50 de străzi reabilitate, a anunțat pe Facebook primarul general Gabriela Firea. Ea vrea să înființeze și un ghișeu unic interinstituțional de autorizare a teraselor.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 25.04.2018 - 09:57

“Nu există turist care să vină în Capitala României fără să viziteze Centrul Vechi, o zonă simbol care a devenit un adevărat punct de atracție pe harta Bucureștiului. De aceea, am decis ca Centrul vechi să fie extins cu încă 50 de străzi, până în cartierul evreiesc. În prezent lucrăm la un studiu de fezabilitate, astfel încât să putem extinde întreaga activitate de alimentație publică, de terase, cafenele și cluburi pe încă 50 de străzi. Extinderea acestei zone reprezintă de fapt o componentă a programului de reabilitare și consolidare a monumentelor istorice și de protejare a patrimoniului Capitalei României”, a scris primarul pe rețeaua de socializare.

Ea remarcă faptul că birocrația constituie o piedică reală pentru întreprinzătorii care doresc să dezvolte afaceri, în special în domeniul alimentației publice, numărul mare de acte necesare, emise de mai multe instituții ale statutului constituind un proces greoi care deseori poate dura chiar și luni de zile.

„Este necesar că autoritățile locale și centrale să facă tot posibilul să reducă din birocrația care, de cele mai multe ori, sufocă micii producători sau întreprinzători. Trebuie să scăpam de sintagma că statul pune bețe în roate oamenilor de afaceri și să colaborăm în interesul cetățenilor, cu toate beneficiile care decurg din acest demers: mai mulți bani la buget pentru autorități, mai multe afaceri de succes în oraș și mai mulți angajați pentru piață forței de muncă.  Astfel, vom face toate demersurile astfel încât să putem înființa un ghișeu unic 'de autorizare', interinstituțional, astfel încât oamenii de afaceri să nu mai facă nenumărate drumuri către autoritățile locale și centrale pentru obținerea documentațiilor necesare deschiderii unei afaceri în domeniul alimentației publice”, a mai scris Gabriela Firea.

Avizele vor fi obținute mai repede

Totodată, a precizat edilul, Primăria Municipiului București va lua măsuri pentru simplificarea, în limitele legii, a procedurii de eliberare a avizelor pentru amplasarea teraselor sezoniere, în special în zona centrală a Capitalei, care intră în responsabilitea Municipalității. Este vorba despre alte zone centrale din Capitală, situate în afară Centrului Istoric - spațiu consacrat deja teraselor și restaurantelor.

“Concret, pentru zonele administrate de Primăria Municipiului București, adică zonele centrale, protejate, voi solicita direcției de urbanism să scurteze termenul de emitere a avizelor de funcționare a teraselor sezoniere de la 30 de zile la 15 zile, iar specialiștii Primăriei să ofere consultanță privind întocmirea dosarelor cu documentațiile necesare, astfel încât oamenii de afaceri să-și poată obține avizele de amplasare, autorizațiile și avize de funcționare în termen c\t mai scurt”, a mai scris Gabriela Fire ape Facebook.

Comentarii