2.3 C
București
sâmbătă, 4 februarie 2023
AcasăSocialMafia imobiliară din Popești Leordeni a intrat în atenția DNA

Mafia imobiliară din Popești Leordeni a intrat în atenția DNA

Cutremur de mare intensitate în domeniul construcțiilor din Popești – Leordeni. Nu sunt afectate clădirile, ci dezvoltatorii și mai mulți șefi din primăria condusă de primarul Petre Iacob „Pitre”. Ancheta este în plină desfășurare și se preconizează un final ce va duce la prăbușirea măcar a unei părți din caracatița imobiliară locală.

Mai mulți dezvoltatori din Popești – Leordeni sunt în prezent anchetați de DNA referitor la dare de mită și falsuri în autorizațiile de construcție, ne-au declarat surse apropiate anchetei. O parte dintre audieri au avut deja loc, altele sunt în curs.

Pe măsură ce dezvoltatorii dau declarații se conturează și un cerc de suspecți la vârful primăriei conduse de primarul Petre Iacob „Pitre”. Edilul este deja obișnuit să se întâlnească cu procurorii, fiind trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Nereguli în achizițiile publice

Abuzul în serviciu pentru care este deja cercetat „Pitre” nu este singura neregulă de la primăria pe care o păstorește. După cum arăta o analiză Puterea.ro, mai multe lucrări de reparații, studii de fezabilitate sau achiziții de aparatură ori mobilier au fost făcute după bunul plac al autorităților din Popești Leordeni.

S-a folosit achiziția directă, deși se impunea organizarea de licitații. Metoda „fragmentării”, aleasă de edili, este caz de manual pentru procurorii DNA și are corespondent în codul penal la articolul pe care Petre Iacob îl cunoaște deja foarte bine: „abuzul în serviciu”.

Cel mai evident caz a avut loc anul trecut când, în decurs de patru minute, administrația orașului a lansat patru cereri de ofertă ce vizau studii de fezabilitate pentru mai multe lucrări de construcții. Semn că lucrurile erau deja aranjate, toate cele patru solicitări au primit oferte (aceeptate) în mai puțin de zece minute.

Timp în care nu ar fi reușit nici măcar să parcurgă caietul de sarcini, nicidecum să și propună variante de preț, să completeze formularele și să urce documentele în sistemul electronic de achiziții.

Citește articolul integral pe Puterea.ro!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 346: SUA vor folosi fondurile confiscate de la un oligarh rus, pentru a ajuta Kievul

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a anunţat primul transfer al unor fonduri ruseşti confiscate, cu scopul de a ajuta Ucraina."Anunţ astăzi că am...

România, rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media UE

România înregistrează rate ale mortalității prin cancer cu 48% mai mari decât media Uniunii Europene în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și...

LIVE UPDATE România egalează Thailanda în Cupa Davis. Urmează meciul decisiv

UPDATE: România a reușit să egaleze Thailanda. Scorul este acum 2 - 2. Urmează meciul decisiv. Thailanda conduce România cu scorul de 2-1, la Nonthaburi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă