15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSocialProtestatarii au început să părăsească Piața Victoriei

Protestatarii au început să părăsească Piața Victoriei

Protestatarii au început să părăsească Piaţa Victoriei, unde s-au adunat miercuri seară pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de decizia Curţii Constituţionale a României referitoare la şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

În jurul ore 23,00, mai erau în faţa Palatului Victoria circa 40 de persoane, care fluturau steagul României şi scandau lozinci împotriva Guvernului şi a CCR.

 

Mai mulţi protestatari au încercat să sară gardul pentru a intra în curtea Palatului Victoria, ei fiind însă blocaţi de jandarmi.

Câteva sute persoane protestează în Piaţa Victoriei, în urma deciziei Curţii Constituţionale în cazul şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Oamenii scandează lozinci împotriva PSD şi CCR.

Ei au afişat pancarte cu mesaje referitoare la judecătorii Curţii, dar şi la actuala putere: ”CCR – ruşinea ţării”; ”Noi suntem cei care nu apărăm infractorii”; ”Toader şi Dorneanu şi-au trădat iar neamul”; ”CCR, sluga PSD”.

Decizia CCR a scos, din nou, oamenii în stradă! Mobilizarea protestatarilor a fost făcută după ce Curtea Constituţională a decis să îl oblige pe preşedintele Klaus Iohannis să o revoce din funcţie pe șefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Decizia CCR a scos, din nou, oamenii în stradă! Mobilizarea protestatarilor a fost făcută după ce Curtea Constituţională a decis să îl oblige pe preşedintele Klaus Iohannis să o revoce din funcţie pe șefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

În Piața Victoriei, aproximativ 300 de oameni scandează împotriva PSD și a CCR: “Pensii!”, “CCR, ciuma roșie!”, “PSD și FSN, s-au băgat în CCR”, “CCR, sluga PSD!”, “Jos Tăriceanu! Dragnea, Toader și Dorneanu!”, “Hoților! Hoților!” și “Șobolanii!”.

„Ieşim în stradă! Să nu vii singur. Share, live, sunat prieteni! CCR a admis sesizarea lui Tudorel Toader legată de şefa DNA. Kovesi poate fi revocată. Curtea Constituţională a României a constatat, miercuri, că există conflict între puteri în cazul respingerii revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi”, se arată pe pagina evenimentului.

Proteste în Timișoara, Brașov și Iași

Peste 200 de persoane s-au adunat, miercuri seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara, după ce Curtea Constituţională a României a arătat, în comunicatul oficial, că şeful statului ar urma să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Manifestanţii ţin steagul României în mâini, se folosesc de vuvuzele pentru a face zgomot şi scandează “CCR, sluga PSD”, “PSD, ciuma roşie”, “România, trezeşte-te”, “Hoţii” sau “Ce vrem noi e şi pentru voi”.

De asemenea, un afiş de aproximativ doi metri pe care scrie “Punctul 8 de la Timişoara: fără comunişti, fără penali” a fost desfăşurat în Piaţa Victoriei.

Sute de oameni s-au adunat, miercuri seara, în Timişoara, Iaşi şi Braşov pentru a protesta faţă de decizia CCR în cazul Laurei Codruţa Kovesi. Protestatarii cer alegeri anticipate şi spun că CCR nu poate obliga preşedintele să o revoce pe şefa DNA.

De asemenea, un afiş de aproximativ doi metri pe care scrie “Punctul 8 de la Timişoara: fără comunişti, fără penali” a fost desfăşurat în Piaţa Victoriei.

La protest şi-au făcut prezenţa şi câţiva voluntari USR, care strâng semnături pentru campania “Fără penali în funcţii publice”.

Un protest asemănător are loc şi la Iaşi, unde aproximativ 100 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii şi cer alegeri anticipate, după decizia CCR.

Oamenii scandează „Tudorele, nimeni nu te mai vrea la Drept!”, ”PSD, ciuma rosie”, „Nu se mai poate, vrem anticipate”.

Ieşenii au adus cu ei steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

Aproximativ 60 persoane protestează, miercuri seara, şi în faţa Prefecturii Braşov, după decizia CCR în cazul Kovesi.

Oamenii scandează “Justiţie, nu corupţie!”, “CCR sluga PSD”.

“Se dau legi doar pentru infractori. E inadmisibil ca într-un stat de drept Curtea Constituţională să oblige preşedintele să demită şefa DNA. Analfabeţii au confiscat ţara asta”, a declarat o protestatară.

Proteste sunt şi la Sibiu şi Cluj-Napoca.

Curtea Constituţională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existenţă a conflictului instituţional între preşedinte şi ministrul Justiţiei, că şeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

Curtea Constituţională a României a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

“Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Preşedintelui României, prim-ministrului Guvernului României şi Ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curţii Constituţionale.

 

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă