23.2 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSocialJustițiePatronii stației GPL din Crevedia au fost trimiși în judecată, după accidentul...

Patronii stației GPL din Crevedia au fost trimiși în judecată, după accidentul în care au murit șase oameni

Procurorii de la Parchetul General i-au trimis în judecată pe cei doi patroni ai stației GPL din orașul Crevedia, în baza dosarului care anchetează accidentul devastator din 26 august 2023.

La 26 august 2023, la stația GPL s-au consemnat două explozii, care au produs șase morți și 54 de răniți. În urma acelorași explozii, opt case (locuințe) au fost total distruse iar 80 de case au fost parţial distruse. Firma care deține stația GPL a încercat, imediat după accident, să ofere despăgubiri proprietarilor caselor distruse.

Cei doi patroni ai firmei care deține stația GPL sunt trimiși în judecată, în iunie 2024, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Rechizitoriul procurorilor menținează că, în anul 2023, la stația GPL de la Crevedia, „a fost autorizată şi impulsionată desfăşurarea de activităţi de descărcare a produsului GPL din cisterne auto, autorizate ADR, în rezervoare cisternă, neautorizate ADR, precum şi utilizarea unei pompe mobile improvizate, neautorizate, în condiţiile inexistenţei unor proceduri de lucru autorizate pentru realizarea activităţilor de descărcare / încărcare GPL. Toate acestea s-au desfăşurat într-o locaţie neautorizată situată într-o zonă puternic populată, fapte ce au creat premisele producerii la data de 26 august 2023, în intervalul orar 18,48 – 21,46, a unei prime explozii urmată de un incendiu”.

Toate acestea s-au desfăşurat într-o locaţie neautorizată situată într-o zonă puternic populată, fapte ce au creat premisele producerii la data de 26 august 2023, în intervalul orar 18,48 – 21,46, a unei prime explozii urmată de un incendiu

afirmă rechizitoriul întocmit de procurori.

Dintre cei doi patroni ai firmei de la Crevedia (acum trimiși în judecată), unul este fiul primarului din orașul Caracal. Nu există însă nicio legătură între activitatea primarului din Caracal și explozia care s-a produs la Crevedia.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă