25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSocialEvenimentLa depozitul GPL de la Crevedia mai sunt trei autocisterne. Două dintre...

La depozitul GPL de la Crevedia mai sunt trei autocisterne. Două dintre ele sunt încărcate

În dimineața zilei de marți, 29 august, în depozitul GPL de la Crevedia încă mai erau trei autocisterne destinate transportului de GPL.

Dintre aceste trei autovehicule, două ar fi încărcate cu GPL. Cea de-a treia autocisternă ar fi goală dar încă degajă vapori de gaz.

Pompierii de la ISU continuă să răcească, folosind jeturi de apă, aceste trei autovehicule, pentru a reduce riscul unui nou incendiu sau al unei noi explozii. Forțele de ordine au stabilit un perimetru de siguranță plasat la un kilometru de depozit. Localnicii care insistă să intre în interiorul acestei zone o pot face doar după ce semnează o declarație pe proprie răspundere.

La depozitul de GPL de la Crevedia (județul Dâmbovița) s-au produs, sâmbătă seară, mai multe explozii devastatoare, urmate de un incendiu. Acestea s-au soldat cu doi morți (localnici, soț și soție) și 56 de răniți. Dintre răniți, 39 sunt pompieri, angajați ai Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, au fost răniți doi polițiști și doi jandarmi.

Depozitul de la Crevedia este un punct de lucru al unei firme cu sediul central la Caracal (județul Olt). Firma din Caracal îl are drept acționar majoritar pe fiul primarului din Caracal.

Punctul de lucru de la Crevedia a funcționat inițial ca stație de alimentare cu GPL a automobilelor. Dar în anul 2020, ISU Dâmbovița, în urma unui control inopinat, a retras avizul de securitate la incendiu pentru stația GPL de la Crevedia. Drept urmare, conducerea firmei a transformat stația GPL de la Crevedia în depozit de GPL. Exploziile de la Crevedia s-au produs în momentul în care angajați ai firmei care deține depozitul încercau să transfere GPL dintr-o autocisternă în alta.

În urma catastrofei de la Crevedia, începând din data de 28 august 2023 se desfășoară acțiuni de control la toate stațiile de alimentare cu GPL din România.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...

40 de grame de heroină introdusă în România. DIICOT a prins în flagrant unul dintre inculpați

La data de 12 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au emis un...

Naţionalele de Nataţie, la care participă și David Popovici, se văd la TVR Sport

TVR Sport, cel mai nou canal al Televiziunii Române, va transmite în perioada 17-21 aprilie Campionatul Naţional de Înot pentru Seniori, Tineret şi Juniori....
Ultima oră
Pe aceeași temă