1.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSocialJustițieFostul ministru Chesnoiu este audiat la DNA

Fostul ministru Chesnoiu este audiat la DNA

Fostul ministru Chesnoiu este audiat la DNA Timișoara, în dimineața zilei de luni, 11 iulie 2022.

Este vorba de ancheta din cauza căreia Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii. În acest dosar, procurorii îl acuză pe Chesnoiu de abuz în serviciu. Faptele incriminate s-ar fi produs în perioada în perioada februarie – aprilie 2022, pe când Chesnoiu conducea Ministerul Agriculturii.

Adrian Chesnoiu s-a prezentat luni la DNA Timișoara însoțit de un avocat și a refuzat să facă declarații presei.

La momentul demisiei din funcția de ministru, Chesnoiu, care este și deputat PSD, a cerut colegilor deputați să aprobe și cererea DNA pentru ridicarea imunității sale parlamentare. Ridicarea imunității era necesară pentru ca Adrian Chesnoiu să poată fi anchetat de procurori. De asemenea, Chesnoiu s-a autosuspendat și din calitatea de membru PSD.

Acum o săptămână, premierul Ciucă a făcut prima evaluare a miniștrilor săi și a decis că toți miniștrii sunt foarte buni. Șeful Executivului nu i-a adus niciun reproș lui Adrian Chesnoiu, nici înainte, nici după demisie.

Postul de ministru al Agriculturii a fost îndeplinit, provizoriu, după demisia lui Chesnoiu, de vicepremierul Sorin Grindeanu. În final, PSD l-a numit ca ministru al Agriculturii pe Petre Daea.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:00:52

VIDEO. Hilary Clinton vorbește despre egalitatea de gen la COP28

Luând cuvântul luni, 4 decembrie, în cadrul COP28 de la Dubai, fostul secretar de stat american Hilary Clinton a declarat în cadrul conferinței că...

Agende Personalizate 2024 – O alegere reprezentativă pentru brandul dumneavoastră 

În perioada asta a anului începem pregătirile pentru cel viitor prin stabilirea obiectivelor importante și achiziționarea de materiale de branding care să ne ajute...

Atenție! Noi postări sponsorizate pe social media promovează falsele oportunităţi de investiţii

Specialiștii din Dispeceratul Național de Securitate Cibernetică au emis o avertizare cu privire la noi postări sponsorizate pe rețelele sociale care promovează oportunități false...
Ultima oră
Pe aceeași temă