23 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeSocialJustițieFostul ministru Chesnoiu este audiat la DNA

Fostul ministru Chesnoiu este audiat la DNA

Fostul ministru Chesnoiu este audiat la DNA Timișoara, în dimineața zilei de luni, 11 iulie 2022.

Este vorba de ancheta din cauza căreia Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii. În acest dosar, procurorii îl acuză pe Chesnoiu de abuz în serviciu. Faptele incriminate s-ar fi produs în perioada în perioada februarie – aprilie 2022, pe când Chesnoiu conducea Ministerul Agriculturii.

Adrian Chesnoiu s-a prezentat luni la DNA Timișoara însoțit de un avocat și a refuzat să facă declarații presei.

La momentul demisiei din funcția de ministru, Chesnoiu, care este și deputat PSD, a cerut colegilor deputați să aprobe și cererea DNA pentru ridicarea imunității sale parlamentare. Ridicarea imunității era necesară pentru ca Adrian Chesnoiu să poată fi anchetat de procurori. De asemenea, Chesnoiu s-a autosuspendat și din calitatea de membru PSD.

Acum o săptămână, premierul Ciucă a făcut prima evaluare a miniștrilor săi și a decis că toți miniștrii sunt foarte buni. Șeful Executivului nu i-a adus niciun reproș lui Adrian Chesnoiu, nici înainte, nici după demisie.

Postul de ministru al Agriculturii a fost îndeplinit, provizoriu, după demisia lui Chesnoiu, de vicepremierul Sorin Grindeanu. În final, PSD l-a numit ca ministru al Agriculturii pe Petre Daea.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Zeci de percheziții în mai multe județe – Operațiune masivă a autorităților

”La data de 1 octombrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, efectuează 44...

Ministerul Investițiilor așteaptă 608 milioane de euro rambursări de la CE

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a transmis Autorităţii de Certificare şi Plată (ACP) din cadrul Ministerului Finanţelor, spre certificare şi rambursare, declaraţii de...

Salariu minim brut crește la 3.300 de lei de la 1 octombrie

De majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi."Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies