1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăSocialJandarmeria Română își asumă parada ratată de la Cluj

Jandarmeria Română își asumă parada ratată de la Cluj

Jandarmeria Română a transmis prima reacție după GAFA de la parada militară de 1 Decembrie organizată la Cluj-Napoca.

Mai multe imagini postate pe rețelele sociale au arătat că, miercuri, la parada de 1 Decembrie din centrul orașului Cluj-Napoca, plutonul de defilare al Jandarmeriei a fost nesincronizat.

Jandarmeria Română a transmis, miercuri, că își cere public scuze pentru modul în care s-a prezentat plutonul de defilare la ceremonia organizată în municipiului Cluj-Napoca.

„Ziua Națională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate și solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat”, a mai anunțat Jandarmeria, conform realitatea.net.

Jandarmeria Română va cerceta modul în care parada de la Cluj a fost pregătită

De asemenea, Jandarmeria Română a anunțat că va face verificări asupra modului de selecție și de antrenament al militarilor care au făcut parte din acest pluton de defilare.

Miercuri, la Cluj-Napoca, a fost organizată o ceremonie restrânsă de 1 Decembrie 2021, începând cu ora 12.00. Programul manifestărilor de Ziua Națională a început cu o ceremonie militară de depunere de coroane de flori, organizată la Monumentul Voievodului Mihai Viteazul, urmată de defilarea detașamentului de onoare și a tehnicii de luptă și survolul aeronavelor Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”. Detașamentul de onoare a fost constituit din militari aparținând Regimentului 317 Cercetare ”Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, Inspectoratului Județean de Jandarmi „Alexandru Vaida Voievod”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj și muzicile militare reunite ale Comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și Brigăzii 81 Mecanizată ”Grigore Bălan”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

IMAGINEA ZILEI. Djokovici, escortat până la aeroport și expulzat

Novak Djokovici trăiește coșmarul vieții, după ce a fost umilit de australieni. Numărul 1 mondial în tenis a fost deportat de autoritățile australiene și...

Pe ce și-au cheltuit românii banii anul trecut? Studiu Revolut

Cheltuielile alocate călătoriilor au depășit nivelul înregistrat în 2019, iar shopping-ul în magazine și-a revenit ușor, arată datele Revolut. Pe parcursul anului 2021, românii au...
00:00:38

Opoziția din Marea Britanie: Premierul Johnson „a încălcat legea” și „a mințit”

Liderul Partidului Laburist de opoziție din Marea Britanie, Sir Keir Starmer, a declarat duminică, 16 ianuarie, că, prim-ministrul Boris Johnson a „încălcat legea” și...
Ultima oră
Pe aceeași temă