5.6 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăȘtirile zileiIoana Mihăilă critică organizarea ceremoniilor de 1 Decembrie

Ioana Mihăilă critică organizarea ceremoniilor de 1 Decembrie

Ioana Mihăilă critică organizarea ceremoniilor de 1 Decembrie, pentru marcarea Zilei Naționale, și spune că populația va fi expusă riscului de infectare. Guvernul a anunțat că la ceremoniile de 1 Decembrie din București pot participa cel mult 400 de persoane.

Fostul ministru USR al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, nu este de acord cu mica relaxare anunțată de autorități pentru Ziua Națională.

„De 1 Decembrie, Florin Cîţu le face cadou românilor valul 5 al pandemiei. Nimic nu poate fi mai lipsit de patriotism decât să expui populaţia voit la risc de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 de dragul unor manifestări publice. Între timp, în Europa de Vest, guvernele fie întăresc, fie dezbat întărirea măsurilor de protecţie pentru a preveni un val 5 puternic”, a scris Ioana Mihăilă pe Facebook.

Ioana Mihăilă dă exemplul unor state europene precum Austria, Germania sau Olanda, indicând rata de vaccinare şi măsurile impuse în contextul pandemiei.

„Ziua Naţională este un prilej de sărbătoare, dar, în mod tragic, Florin Cîţu alături de Klaus Iohannis o vor transforma într-o ‘petrecere COVID’. Iar la umbra scăderii temporare a numărului de cazuri şi sub perdeaua de fum a formării noului FSN, legea certificatului verde s-a pierdut complet”, mai scrie fostul ministru.

Ioana Mihăilă critică autoritățile pentru festivism


Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, propunerea ca organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României să fie permisă cu participarea, în zona oficială, în municipiul Bucureşti, a cel mult 400 de persoane, iar în municipiile reşedinţă de judeţ a cel mult 200 de persoane, potrivit Agerpres.

Ministerul Apărării a informat luni că militari şi specialişti din MApN, MAI, SRI, STS şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cu mijloace tehnice terestre şi aeriene, vor participa la parada militară organizată de Ziua Naţională în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Ceremonia, care începe la ora 11,00, se va desfăşura într-un format restrâns, care va fi dimensionat în funcţie de situaţia pandemică de la momentul desfăşurării evenimentului, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, precizează Ministerul Apărării într-un comunicat de presă.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite
00:00:51

VIDEO: Liderul opoziției albaneze, lovit cu pumnul de un protestatar

O înregistrare video a arătat momentul în care un protestatar l-a lovit pe liderul opoziției din Albania, Sali Berisha, marți (6 decembrie), la Tirana....
00:00:59

VIDEO: Cel puțin șapte morți în urma unei explozii în nordul Afganistanului

Un vehicul care transporta muncitori petroliști în nordul Afganistanului a explodat, a anunțat poliția. Cauza exploziei nu a fost imediat clară, iar poliția a...
00:00:51

VIDEO: Liderul opoziției albaneze, lovit cu pumnul de un protestatar

O înregistrare video a arătat momentul în care un protestatar l-a lovit pe liderul opoziției din Albania, Sali Berisha, marți (6 decembrie), la Tirana....
Ultima oră
Pe aceeași temă