Iohannis către bătrâni: Nu veți merge în carantină, e o idee aberantă, nu se va întâmpla

Președintele Klaus Iohannis a respins, marți, ideea că persoanele în vârstă ar putea fi scoase din familiile lor pentru a fi ferite de contaminarea cu coronavirus.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.04.2020 - 16:15

Șeful statului a declarat, marți, că ideea unei izolări a vârstnicilor de familiile lor este "aberantă" și, drept urmare, "nu se va întâmpla".

Președintele Klaus Iohannis a spus că această idee a fost prost gândită și prost prezentată și ar putea fi aplicată doar într-o societate totalitară, nu în România. "Astfel de planuri, prost gândite și prost prezentate, nu fac decât să inducă panică", a avertizat Iohannis.

"Dragi pensionari, stați liniștiți, nu veți fi duși în carantină", a afirmat, într-o declarație televizată, președintele Klaus Iohannis. 

Șeful statului a făcut această declarație publică în urma reuniunii de la Palatul Cotroceni la care au fost convocați, printre alții, premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru și secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat.

Proiectul pe care l-a criticat șeful statului este cel care ar fi fost elaborat de profesorul dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Balș" din București. Președintele Iohannis nu a pronunțat numele profesorului Streinu Cercel, dar l-a indicat drept "reprezentant al unui institut, de altfel bine cotat".

Comentarii