10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSocialÎntre România și Ungaria vor fi deschise noi puncte vamale pentru a...

Între România și Ungaria vor fi deschise noi puncte vamale pentru a scurta timpul de așteptare

Miniștrii de Interne din România și Ungaria, Marcel Vela și Sándor Pinter, au decis ca între cele două țări să se deschidă noi puncte de trecere a frontierei.

Discuțiile pe acest subiect au avut loc cu prilejul vizitei pe care ministrul român a efectuat-o la Budapesta, la data de 19 mai 2020.

“Ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela s-a întâlnit astăzi la Budapesta cu omologul ungar, domnul Sándor PINTÉR, în contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluții, în vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei comune.

Discuțiile între cei doi demnitari s-au axat pe probleme specifice celor două ministere și pe o bună colaborare și în viitor.

Totodată, s-a analizat posibilitatea deschiderii și a altor puncte de trecere a frontierei la granița dintre Romania și Ungaria, care acum sunt operate conform restricțiilor generate de epidemia din cele două state. Astfel, se va permite o fluidizare a traficului rutier, încât să se micșoreze timpii de așteptare înregistrați din cauza intervalelor orare stabilite de către autoritățile ungare pentru tranzitarea teritoriului național”, a anunțat un comunicat al Ministerului român de Interne.

De asemenea, la propunerea părții române, pe teritoriul Ungariei ar urma să fie realizat un culoar rutier rezervat autobuzelor și microbuzelor, special pentru cetățenii care tranzitează Ungaria pentru a circula între România și statele din vestul Europei.

În prezent, cel mai aglomerat punct de frontieră al României este Nădlac 1, în județul Arad.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă