Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Ialomița: Protest al asistenţilor medicali de la Serviciul de Ambulanţă

Aproximativ 40 de asistenţi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa protestează vineri în curtea instituţiei faţă de diminuarea sporurilor, reclamând că acestea au ajuns la acelaşi nivel cu cel al sporturilor ambulanţierilor, deşi responsabilitatea asistenţilor este mare.

Share

Rl online 0 comentarii

04.05.2018 - 12:21

”Nemulţumirile noastre sunt legate de legea salarizării şi regulamentul de sporuri. Concret, s-a stabilit, după noile legi,  ca salariul asistentului să fie la acelaşi nivel cu cel al ambulanţierului, deşi există foarte mare diferenţă de responsabilitate, de riscuri, studii. Majoritatea solicătărilor sunt efectuate de echipaj cu asistent care trebuie să ia toate deciziile pentru binele pacientului, isi asumă toata responsabilitatea. De asemenea, nivelul studiilor nu se ia în calcul la stabilirea salariului. Ca să fii ambulanţieri ai nevoie de permis de conducere si un curs de 6 săptămâni, în timp ce asistentul trebuie să aibă şcoaală postliceală sau chiar studii superioare. La SAJ Ialomiţa s-a ajuns în situaţia ca, categoriile de personal neimplicate în actul medical să aibă sporuri de 65 la sută pentru condiţiile de muncă, în timp ce personalul medical primeste spor de numai 48 la sută”, a declarat  liderul de sindicat al personalului din cadrul SAJ Ialomiţa, Eugen Stan .

În urma protestului de la SAJ Ialomiţa, activitatea instituţiei nu este afectată.

Comentarii

loading...