Foto Arhiva

Hunedoara: Risc crescut de avalanşă în masivele Parâng şi Retezat

Salvamontiştii din judeţul Hunedoara atrag atenţia, luni, asupra riscului crescut de avalanşă apărut în masivele Retezat şi Parâng, din cauza ninsorilor abundente care au căzut în ultimele două zile fiind posibil ca zăpada să o ia la vale în zonele situate la altitudini mai mari.

Share

Rl online 0 comentarii

26.02.2018 - 12:14

"În ultimele două zile a nins abundent în toate masivele muntoase, stratul de zăpadă proaspătă fiind cuprins între 30 şi 35 de centimetri. Există pericol de avalanşă în zonele expuse de pe versanţii cu înclinare mai mare de 25 de grade. Este un strat de zăpadă uscată, cu o cantitate redusă de apă, depus la minus 14 grade Celsius", a declarat luni, pentru Agerpres, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Turiştii sunt sfătuiţi să evite drumeţiile pe munte în aceste zile şi să rămână în zona cabanelor, Salvamont Hunedoara având organizate servicii de permanenţă în staţiunile de schi pe raza judeţului. De asemenea, la refugiile Salvamont pot fi obţinute informaţii despre trasee şi prognoza meteo.

Judeţul Hunedoara se află sub cod galben de ninsori până pe 1 martie

Comentarii