14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSocialGuvernul va completa cadrul legal pentru închiderea școlilor, anunță ministrul Violeta Alexandru

Guvernul va completa cadrul legal pentru închiderea școlilor, anunță ministrul Violeta Alexandru

„Pun în practică Ordonanţa de Urgenţă care se referă la toate aceste situaţii rezultate din anchetele epidemiologice care identifică în mod clar un focar şi care solicită şcolii să ia măsuri în sensul închiderii activităţii la clasă şi vă spuneam că pun în aplicare laolaltă cu celelalte măsuri active acest cadru legal pe care îl avem în vigoare. Ne pregătim să-l completăm pentru situaţiile apărute şi în şedinţa de Guvern”, a declarat, marți, ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Ea a răspuns astfel la întrebarea unei jurnaliste care dorea să știe cum se rezolvă situația acelor părinți care au aflat abia luni la amiază că, începând de marți, 20 octombrie, se suspendă cursurile în școli, ceea ce înseamnă că elevii vor rămâne acasă, unii dintre ei – singuri.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă