17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Guvernul a adoptat Strategia privind combaterea violenţei în familie

„În şedinţa de guvern de astăzi a fost adoptată Strategia naţională privind promovarea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi şi prevenirea şi combaterea violenţei domestice pentru perioada 2018-2021 şi Planul operaţional pentru implementarea acesteia. Este, de fapt, o continuare a politicilor publice ale României în domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi şi prevenirii violenţei domestice, de asemenea o corelare a acestor politici publice cu tot ceea ce înseamnă politici publice ale Uniunii Europene în acest domeniu”, a declarat Nelu Barbu, la Palatul Victoria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, strategia vizează mai multe domenii.

„Această strategie are în vedere domeniul educaţiei, domeniul piaţa muncii, domeniul participarea echilibrată la decizie şi domeniul abordarea integratoare de gen. (…) Politicile publice ce urmează a fi desfăşurate de Guvern vor avea în vedere o creştere a gradului de conştientizare a copiilor şi tinerilor cu privire la prevederile legale din domeniul egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi, de asemenea, o îmbunătăţire a situaţiei femeilor pe piaţa muncii, o creştere a nivelului de participare a femeilor la procesul de decizie şi introducerea perspectivei de gen în politicile naţionale”, a mai spus Nelu Barbu.

El a precizat că, în ceea ce priveşte domeniul prevenirii şi combaterii violenţei domestice, Strategia se concentrează pe îmbunătăţirea cadrului legislativ actual, asigurarea implementării unitare a legislaţiei primare prin adoptarea legislaţiei secundare şi terţiare, dezvoltarea unor servicii sociale adecvate nevoilor identificate, care să asigure acces facil, asistenţă de calitate victimelor şi măsuri împotriva agresorilor.

„Această hotărâre de Guvern aprobată astăzi a fost elaborată ca urmare a ratificării de către România, în anul 2016, a Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, numită Convenţia de la Istanbul”, a mai afirmat Nelu Barbu.

Ultima oră
Pe aceeași temă