19.5 C
București
duminică, 11 iunie 2023
AcasăSocialGreva STB continuă. Când spune Nicușor Dan că se va termina

Greva STB continuă. Când spune Nicușor Dan că se va termina

Greva STB continuă și astăzi, în ciuda deciziei Tribunalului București, de ieri,

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că i-a convocat pe toți șefii de autobază ai STB.

“Această decizie este cunoscută de ieri. Executorii judecătorești au afișat decizia, până în acest moment. Cine nu respectă o hotărâre judecătorească va suporta consecințele. Avem de aface cu o manifestare total irațională. Să nu reiei lucrul, riscând desființarea contractului de muncă, riscând amendă penală, este o atitudine irațională. Am convocat astăzi, la Primăria Capitalei, toți șefii de autobază, 20 de persoane. Esențial este ca noi să respectăm legea statului român”, a declarat Nicușor Dan.

Acesta a cerut PSD să se pronunțe în cazul grevei STB.

“Cel Partidului Social Democrat să se pronunțe, deoarece avem o grevă ilegală organizată de un consilier general al PSD. Cer PSD să se pronunțe, fie să susțină această grevă, fie să retragă sprijinul politic domnului Petrariu”, a mai spus Dan.

Când spune Nicușor Dan că se va încheia greva STB

Edilul-șef spune că greva STB se va încheia la amiază.

“Această grevă se va încheia la amiază, astăzi. Am convocat întâlnirea cu șefii de autobază la ora 12:00”, a mai afirmat primarul general.

Nicușor Dan este contrazis de liderii sindicali din STB, care spun că greva ar putea continua chiar și până luni.

De ieri, transportul public de suprafață nu funcționează în Capitală, din cauza grevei STB.

Suspendarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) decisă joi de instanţă nu a fost pusă în practică de sindicalişti, iar în prezent executorii judecătoreşti merg la sediul fiecărui punct de lucru pentru afişarea deciziei respective, a declarat directorul general al STB, Adrian Criţ.

„Ieri a existat o decizie pe baza unei solicitări de ordonanţă preşedinţială vizavi de suspendarea grevei. Din păcate, ca urmare solicitării unor lideri de sindicat nu au pus-o în practică. În momentul de faţă, executorii judecătoreşti merg la sediul fiecărui punct de lucru pentru afişarea deciziei respective, iar în cursul zilei de azi instanţa se va pronunţa vizavi de legalitatea acestei acţiuni. Consider că este o acţiune ilegală, consider că sindicatul reprezentantiv s-a implicat în aceasta, în condiţiile în care există pe surse deschise, publicul cunoaşte, implicarea unor lideri de sindicat pentru blocarea transportului public din Capitală. Opinia publică să susţină demersurile noastre de negociere cu reprezentanţii sindicatului reprezentativ pentru că această situaţie trebuie deblocată”, a spus Criţ la Digi 24.

Demisia lui Adrian Criț este principala condiție pusă de sindicaliști pentru ca greva STB să ia sfârșit.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă